Забайкалският краеви съд осъди 21-годишна жителка на град Чита на 12

...
Забайкалският краеви съд осъди 21-годишна жителка на град Чита на 12
Коментари Харесай

В Русия осъдиха млада жена за снимки на военни и техника в Забайкалието

Забайкалският краеви съд осъди 21-годишна жителка на град Чита на 12 години затвор по обвиняване в държавна измяна (чл. 275 от Наказателния кодекс на Руската федерация), оповестяват съветските организации, като се базират на районното ръководство на ФСБ.

Според следователите тя е предавала информация за съветските военни на украинските специфични служби , в това число за придвижването на военнослужещи, подготвящи се за изпращане в Украйна през територията на Забайкалския край. Тази информация, както счита ФСБ, " може да бъде употребена против въоръжените сили и сигурността на Руската федерация ".

Разследващите от ФСБ настояват, че момичето е снимало влакове с военна техника, след което е изпратило фотоси и видеоклипове на представител на Държавната гранична работа на Украйна, с който се твърди, че се е " свързала посредством преписка ".

След повдигането на обвиняване против момичето представител на Забайкалския областен съд сподели, че тя също е снимала военните на летището в Чита и е снимала ескорт от наборници.

Както следва от изказването на съда, обвинената " намерено, в това число в обществените мрежи " е изразявала отрицателното си отношение към съветското навлизане в Украйн а. Това събитие, както се показва в изказването, " също се отрази на другарските връзки с нейните другари, с които момичето се караше ".

Броят на присъдите за държавна измяна през 2023 година се е нараснал с 2,5 пъти спрямо 2022 година, съгласно данни на Съдебния отдел на Върховния съд на Русия. През април 2023 година оптималното наказване по този член беше увеличено от предходните 20 години отнемане от независимост на пожизнен затвор.

От лятото на 2022 година ФСБ стартира да упреква руснаците в желание да извършат държавна измяна - преди този момент ставаше дума единствено за осъществени закононарушения.
 Руски съд осъди трансджендър, боядисал косата си сходно на украинското знаме
Руски съд осъди трансджендър, боядисал косата си сходно на украинското знаме

Той е бил пребит от незнайни и упрекнат, откакто се оплакал в полицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР